sunnuntaina, lokakuuta 09, 2005

Holy Trinity Brompton

Sunnuntai-iltana kävin HTB:n tilaisuudessa, joka oli merkitty ohjelmaan kategorian informal service alle. Lyhyesti sanottuna - kuten minua asiasta aiemminkin informoitiin - tuo tarkoitti lähinnä sitä, että papit eivät esiinny tilaisuudessa messukasukoissa, vaan normaalissa "toimistovarustuksessa". Pidin tilaisuuden tyylistä.

Erittäin tasokas bändi säesti ylistyslauluja, joita oli tilaisuudessa tavanomaisen speech sandwichin lisäksi paljon. Puhujana tilaisuudessa, jonka johti seurakunnan nykyinen kirkkoherra Nicky Gumbel, oli Jo Glen. (Nicky Gumbel saattaa olla nimenä tuttu, jos on sattunut tutustumaan alfa-kurssiin.)

Britiksi Jo Glen oli poikkeuksellisen vilkas ja sanavalmis. Ymmärtääkseni hän on kirjoittanut hengellisiä lastenkirjoja ja puhuu seurakunnassa yleensäkin usein. Saarnassaan Jo käsitteli henkilökohtaiseen uskonelämään liittyvien asioiden lisäksi myös muita ajankohtaisia aiheita, kuten Lontoon äskettäisiä pommi-iskuja ja ihmisten suhtautumista niihin sekä Englannissa suunniteltua uskontolain muutosta.

Tilaisuuden jälkeen menin alakertaan, missä tarjoiltiin kahvia, teetä ja mehua. Sieltä löytyi myös valtava kristillinen kirjakauppa. Suomesta tuskin löytyy montaa kirjakauppaa, joka olisi suurempi. Kyselin sieltä yhtä kirjaa, mutta kyselyni tuotti vesiperän. "Oh he's american writer. Maybe we could order it for you and send it by mail." Päätin kuitenkin ystävällisestä tarjouksesta huolimatta tilata opuksen Amazonista joskus myöhemmin. Siten homma taitaa tulla huomattavasti halvemmaksikin.

Ei kommentteja: