maanantaina, tammikuuta 06, 2014

Parmesaanichllipelletit

Kokeilin siskon vinkistä tehdä joululahjaksi saamastamme parmesaanista viikonloppuna parmesaanikeksejä. Niistä tuli netistä kaivetun reseptin pohjalta hyvän makuisia, mutta uunipelti ui paistamisen jälkeen rasvassa ja jotain jäi selvästi uupumaan.

Koe-erässäni käytin myös Fataliin erinomaista Smoky Medley savuchilijauhetta, johon on jauhettu 56 erilaista chiliä. Koska jauhe on karkeahkoa, kekseistä tuli aika yllätyksellisiä. Joissakin kekseissä ei ollut tulisuutta lainkaan ja jotkut saivat vetäisemään henkeä äkisti yllättäneen capsicum chinensen vuoksi. Chilin kapsaisiini on rasvaliukoista ja keksien maku kehittyy muutaman päivän ajan. Vasta paistetut ja jäähdytetyt keksit voivat maistua aika erilaisilta kuin muutaman päivän tekeytyneet.

Vähensin chilipelleteissä voin määrää kolmannekseen koe-erän kekseihin verrattuna ja keksit muuttuivat muheviksi pelleteiksi. Chilin määrä ja laatu tuli tarkistettua ainakin allekirjoittaneen mielestä kohdalleen. Pelleteissä on vahva parmesaanin maku, joka korvautuu hetken kuluttua miellyttävällä capsicum pubescensin poltteella.

Parmesaanichilipelletit

  • 100 g parmesaanijuustoa karkeaksi raastettuna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl savustettua chilijauhetta (käytin omista rocoto-chileistä pekaanilla savustettua jauhetta)
  • 25 g vähäsuolaista voita
  • 1 kananmuna
Sekoita vehnäjauho, chili ja leivinjauhe juustoraasteeseen. Lisää huoneenlämpöinen voi ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele kahdella teelusikalla leivinpaperilla päällystetylle uunipellille nokareiksi. Tein nokareista melko pieniä ja pelleteistä tuli noin kolme senttiä halkaisijaltaan ja ehkä sentin korkuisia. Tuon kokoisia pellettejä mahtuu yhdelle uunipellille noin 30 kpl.

Ei kommentteja: