torstaina, marraskuuta 20, 2008

Myslipatukka 2.0 eli jouluiset myslivuoat

Tein Myllyn Paras myslipatukkaohjeen mukaisia myslipatukoita työkaverin vinkin perusteella satsin verran, mutta päädyin muokkaamaan sitä vähäsen, koska lopputulos oli vähän turhan helposti murenevaa ja makukin oli mielestäni vähän mitäänsanomaton.

Lidlistä saa Goodi Special Luxury Fruit myslin nimellä sähkönsinisessä kiiltävässä paketissa n. 1.5 litraa mm. kokonaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja kookosta sisältävää mysliä, jota käytän perusraaka-aineena. Muistaakseni tuon myslin hinta oli varsin kohtuullinen. 2-3 €/paketti.

Voit korvata myslin myös kaurahiutaleilla, jos olet allerginen kuivatuille hedelmille, pähkinöille tai muille myslin aineosille.

Tarvitset:
  • n. 25 kpl paperisia muffinivuokia tai leivinpaperia uunipellin suojaksi
  • 2.5 dl appelsiinimehua
  • ½ tl suolaa
  • 250 g juoksevaa hunajaa (käytin mansikalla maustettua, kun sitä oli kaapissa)
  • n. 6 tl hienosta sokerista ja kanelista sekoitettua kanelisokeria, jossa on paljon kanelia
  • 2 tl kuivattua inkiväärijauhetta (tuore inkivääri voi olla väkevämpää, tarkista maku 1 tl:n jälkeen!)
  • n. 1½ l karkeaa mysliä
Nestemäiset aineosat ja mausteet sekoitetaan isossa laakeassa kattilassa ja kiehautetaan. Maistetaan. Liemi saa maistua tässä vaiheessa melko voimakkaasti kanelille, jos käytät hedelmämysliä, jossa on makua muutenkin. Inkiväärin kanssa kannattaa olla varovainen, jottei mene liikaa. Minun inkiväärini oli vanhaa, joten sitä piti laittaa melko paljon. Rohkeimmat voivat lisätä myös esim. kuivattua chilijauhetta.

Tämän jälkeen mysli sekoitetaan lusikalla tai kauhalla liemeen, joka imeytyy mysliin täysin. Kun massa on vielä lämmintä, siitä nostellaan ruokalusikalla sopivia annoksia pellille muffinivuokiin tai pyöritellään kostein sormin patukoiksi, jotka asetellaan leivinpaperille. Mitä isompia myslikakkaroita teet, sitä pehmeämmiksi ne jäävät.

Paista myslikakkuja tai patukoita n. 10 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Alkuperäisessä ohjeessa uunin lämpötila oli 200°C, mutta uloimmat pähkinät paloivat siinä lämpötilassa mustiksi. Kiertoilmaa en käyttänyt, sekin voi käräyttää tuotokset.

Ei kommentteja: