torstaina, marraskuuta 06, 2008

Kiipula

Tänään lähdin sitten viimein pihalle ihan erikseen valokuvaamaan.

Ulkoiluasu päälle (lämpimin asu, mitä mukana on), pipo päähän, vaelluskengät jalkaan, kamerajalusta repun kiinnikkeisiin, hanskat käteen. Hiki, äkkiä ulos. Ulkona ei sitten ollutkaan enää ollenkaan hiki, vaan suorastaan sopiva sää liikkumiseen.

Kuulas keli, hyvä hetki testata kameran käyttöä pakkasessa, jota on ehkä pari astetta. Radiokaukolaukaisin toimii, joten kuvia voi ottaa ihan mukavasti jalustaa tönimättä. Peilin lukitus ei toimi, toinen kerta, kun kokeilen sitä. Onkohan vika käyttäjässä, vai kamerassa?

Olin jo kuntoutuskeskuksen esittelykierroksella pistänyt merkille, millaiset maisemat täällä on. Ikävä kyllä vilja ei enää lainehdi pelloilla. Tuleentunut vilja ei totisesti pilaa tällaista maisemaa. Yllä näkyvä kuva on otettu illalla pariakymmentä minuuttia vaille seitsemän, kun ulkona oli jo käytännössä yö. Valotusaika oli kolmisenkymmentä sekuntia, herkkyys ISO 1600, mikä ei ole terveellistä kromaattisen kohinan suhteen. Tähdet taivaalla ehtivät piirtää myös pienen viivan puolessa minuutissa, vaikka pienennetyssä kuvassa se ei mainittavasti näy. Maapallo siis pyörii :) Pitkä vaakaviiva on ohi lentänyt lentokone.

Itse asiassa koskematta kuvaan muuten kuin skaalamalla sitä, lopputuloksesta tuli ihan mukiinmenevä. Tästä aiheesta voisi saada myös jonkinlaisen HDR-kuvan aikaiseksi, mutta katsotaan nyt, paljonko jaksan säätää.

Lopulta kun aloin pakkailla vermeitäni takaisin reppuun, huomasin, että sormet meinaavat kohmettua. Oli tullut todella kylmä vajaassa tunnissa. Epäilen, että pakkasta oli toistakymmentä astetta, vaikka mittaria ei ollutkaan. Parkkipaikalla olleiden autojen ikkunalasit olivat kunnolla jäässä.

Ei kommentteja: