maanantaina, marraskuuta 03, 2008

Insinöörin yöpöytä


Olen sitten jonkin aikaa kuntoutuksessa. Eilen tulin ja varsinainen ohjelma alkoi tänään.

Tuli varattua kaikki mahdollinen harraste mukaan 12 päivän reissulle siltä varalta, että täällä olisi tylsää. Olen kuntoutusporukan juniori, ja harrastusten tyyli saattaa olla vanhemmista kuntoutukseen osallistuvista poikkeava. Esim. karaoketanssit tai tanssit noin yleensä eivät juuri nappaa, vaikka joskus minua on kehuttu hyväksikin tanssijaksi. Tai no, siis äiti kehui. Uskokaa tai älkää, kävin lukioikäisenä äidin kanssa tanssikurssilla, kun isä oli "estynyt" l. ei napannut kai sitäkään vähää. Olen siis hyvä tanssija omasta ja äidin mielestä :)

Mutta ähäpiti täällä ollaan ja kohtuullisen hyvässä kunnossa, ja arvatkaa maksaako Kela viulut. Kai niillä on tavoitteena pitää minut työkykyisenä, ettei henkilökohtainen verokertymäni muuttuisi negatiiviseksi. Se passaa kyllä allekirjoittaneellekin.

Mitäkö tuli mukaan? Kaikenlaista puukäsityöaihioista, kamerasta, kamerajalustoista tietotekniikkaan tavallisen vaatetuksen ym. sälän lisäksi, mitä nyt kuntoutuksessa voi kuvitella tarvitsevansa. Nappasin valokuvan yöpöydästä. Kun tavarat olivat löytäneet eilen paikkansa, pistin @450-verkon pydeen, kun tuli työkaverilta lainattua sellainen purkki. Ja WLAN-purkki lisäksi. Nyt huoneessa on siis hitaahko, välillä jopa toimiva, mutta kiinteällä kuukausihinnalla varustettu netti, jota voi käyttää mukana olevalla arsenaalilla, vaikka kännykällä. Jos en siis jaksa kävellä tuonne mikroluokkaan näpyttelemään. Sielläkin koneen kyllä saisi ihan langalla nettiin, mutta naputtelua ei voi tehdä selällään sängyssä :) Valinta tämäkin.

Yöpöydän laatikossa on tuon R. A. Salvatore-ensikontaktini lisäksi tuhansia sivuja fantasiakirjallisuutta, jottei vaan kävisi aika pitkäksi. Onko minulla tosiaan niin paha stressi että ihmiskontaktia ja toimettomuutta pitää savokarjalaisen aina äänessä olevan ihmisen näin pelätä?

Tuleepahan Plaxoa ja naamakirjaa päiviteltyä suhteellisen pienellä kynnyksellä. Kohta varmaan alan langattomasti lähettää reaaliaikaisena sykkeeni (vrt. Steve Jobs) ja verenpaineeni verkkoon ihmisten pällisteltäväksi vain siksi, että se sattuu olemaan mahdollista. Ei siksi, että se jotakuta kiinnostaisi tai että siinä olisi jotain järkeä.

Päinvastoin. Verenpaineen mittaaminen todistaa Heisenbergin epätarkkuusrelaation todeksi myös makroskooppisissa mittauksissa, jos mikä.

Ei kommentteja: